Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3 Afbeelding 4

Afbeelding 5

Herald Nobel 1969

Artistiek ondersteuner van
TO BE WHAT YOU WANT TO BE


Ik studeerde communicatie en werkte jaren als adviseur en manager. Deed een theateropleiding en ging aan het werk als trainer en acteur. En opende een BnB. In mijn agenda staan vandaag de dag dus heel veel verschillende dingen. De ene dag een training leiderschap of effectiviteit. 
 

Dan weer een communicatiestrategie uiteenzetten of allerlei acties starten. Of theater maken, als acteur of schrijver of regisseur. Juist die afwisseling in dingen vind ik heel fijn.
In mijn werk als trainer kwam ik Arianda regelmatig tegen. Dat klikte. Dus toen zij vertelde dat ze een theatergroep wilde starten bood ik spontaan aan haar eerste voorstelling te maken. Dat werd ‘De straat is mijn camping’, locatietheater in kroegen in Brabant en ver daarbuiten. In het nieuwe project, TO BE WHAT YOU WANT TO BE, had ik bij aanvang de rol van artistiek geweten, noem ik het zelf. Allerlei lastige vragen stellen over het hoe-waarom-wat van het verhaal. Ook schreef ik een aantal scènes en liedjes. Een intensieve, maar boeiende samenwerking. Inmiddels lever ik ook vanuit mijn ‘oude’ vak een bijdrage. Verantwoordelijk voor de marketing, communicatie en allerhande organisatiewerk.
 
Eerder werk
Na mijn opleiding aan de Acteerstudio in Den Haag maakte en speelde ik in verschillende producties, in en buiten het theater. Zoals RIJzigers, in de vroeg ochtendrij op Oerol, Onder het puin over terreur, Plastische Vervorming in een oude remise van de HTM in Den Haag en Komedie in mineur o.a. tijdens de Bevrijdingsvuurceremonie op het 5 Meiplein in Wageningen. In 2014 schreef ik mijn eerste voorstelling, Craving Chocolate, over de stand van de vrouw, vriendschap en emancipatie 2.0. De voorstelling werd gespeeld op locatie tijdens verschillende festivals. Speciaal voor de culturele programma's van de Prides maakte ik in 2015 Het vaarwel van Joop alias Miss Mighty M. Het tragische verhaal van Joop die klaar is met leven, liefde en werk in Nederland en vertrekt naar Tel Aviv. Gebaseerd op het werk van Jacob Israel de Haan en boordevol quotes en muziek van Madonna. Fragmenten van deze voorstellingen kun je zien bij Overige.