Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3 Afbeelding 4

Afbeelding 5

Arianda Schepens 1971

Oprichter van Hebbes Theater, bedenker en maker van de voorstelling TO BE WHAT YOU WANT TO BE

Steeds bleef ik mijn hart volgen. Heel vaak dacht ik dat ik écht wist wat ik wilde. Eigenaar van een salon, interviewer, visagiste, tv-redacteur, presentator, acteur in moorddiners en bij events. Acteur in theater of op tv, trainingsacteur, trainer, projectcoördinator, stylist, gastvrouw, setbegeleider, workshopleider, verslaggever, theatermaker, docent, regisseur, voice-over, stand-in, editor, talkshowhost, castingdirector, webondernemer. Ik ben vast nog iets vergeten… 

Al deze dingen probeerde ik, want ik wilde steeds opnieuw iets nieuws de kans geven. Ik leerde ook dat het niet erg is om mijn keuze bij te stellen. Soms is iets maar heel even leuk of valt het simpelweg tegen.
In het één ben je beter dan in het ander. Dat weet je pas als je het hebt geprobeerd. Open staan voor nieuwe ervaringen en kijken wat je kan, daar hou ik van. Mijn levensmotto is: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk  wel dat ik het kan”. Soms was dat zo, soms ook niet. Dat wist ik dan ook weer en dan kon ik weer door naar het volgende. Met veel plezier richt ik me op de dingen die ik wél kan, want dat geeft energie. In die dingen wil ik dan nóg beter worden. Als ik erachter kom dat ik iets niet kan, dan is dat geen drama. Je hoeft niet alles zelf te kunnen, het is juist mooi dat anderen mijn theatershow nu compleet maken met mooie liedjes.

Nu zit ik op mijn plek en doe tegenwoordig vooral de dingen die ik leuk vindt binnen mijn bedrijf, Ik ben castingdirector, opleider (trainings)acteur en motivatiespreker.

In de trainingen die ik geef, spreken deelnemers vaak uit dat de training voor hen een startpunt is om eindelijk te gaan doen wat zij echt willen. Om uiteenlopende redenen maken ze die nieuwe start. Wat ik wel van de daken zou willen schreeuwen: wacht niet op een trauma, ontslag of burn-out! Ga nú doen wat bij je past, wat je fijn vindt en wat goed voelt. Wat het ook is en hoe lang het ook duurt. Het is niet erg als het toch niet helemaal is wat je verwachtte, er is altijd ruimte voor een nieuwe weg, en nog een, en nog een, en nog een…

'Niets is blijvend, behalve verandering.'

Omdat geluk zich verdubbelt als je het deelt, maakte ik TO BE WHAT YOU WANT TO BE. Een theatershow, boek en serie training over werkgeluk.

In de voorstelling vertel ik openhartig over mijn eigen omvallen en weer opkrabbelen. Hoe ik kwam waar ik nu ben en hiermee wil ik anderen inspireren dit ook te doen.

Kiezen voor je eigen geluk, doen wat je echt wilt. Dat is waar ik voor sta. Ik deed zelf van alles. Soms kort, omdat ik er heel snel achter kwam dat het toch niet zo bij me paste. Vaak ook langer omdat bleek dat ik het leuk vond en goed kon.

Ik doe nu de dingen waar ik mijn hart en ziel in kan leggen. Daar word ik blij van. Dat werkgeluk gun ik iedereen.